Små mesterkokke på madskole i sommerferien

Udgivet af Redaktionen den

Små mesterkokke på madskole i sommerferien
Som mor til en pige på knap 8 år oplever jeg tit, hvordan nogle børn har en enorm glæde og interesse for madlavning. Desværre har mange af ungerne ikke mulighed for at komme til kødgryderne eller få fingrene i dejen, fordi de ikke har hjemkundskab, og hjemme har mor og far tit alt for travlt til at junior kan få lov at være med til at kokkerere.

Eller måske er trangen til at opleve nye ting så som at rense en fisk, lave sit saftevand helt fra bunden eller prøve at koge grød til morgenmad så stor, at uanset den faste maddag og velvillighed fra mors og fars side til at tage junior med i køkkenet, så skal der mere til.

Rynken på næsen, forbehold og ‘Adr’ er imidlertid også noget, jeg jævnligt hører. Ikke sært, for hvor meget tid er det lige, Familien Danmark bruger på madlavningen og måltidet i dag? Jeg tror, det, der hjælper bedst, er at få lov til at dufte, røre, smage og være med i køkkenet. Også når det gælder børn, der er så skeptiske, at forældrene selv kalder afkommet for kræsne eller ‘Kræsenpind’.

Madskole – Et sikkert hit!
Jo mere man bruger sine sanser og får lov at prøve, jo bedre. Derfor er en uge på Madskole et sikkert hit!

I sommeren 2008 var min datter på dengang 6½ år på Madskole i Horne, fordi hun elsker at lave mad! I løbet af en uge lærte hun om sund mad, prøvede at hav af opskrifter i selskab med andre børn, smagte på ingredienser og nød det færdige resultat, og dagen blev krydret med motion og frisk luft. Alt det kunne kun lykkes takket være et fantastisk team af engagerede, aktive og positive voksne m/k, der altid var på pletten, så alle børn fik en hel unik oplevelse. Det var også en god og meget berigende oplevelse socialt.

Madskolerne er et landsdækkende tilbud til alle børn og unge, der byder på en spændende vifte af oplevelser i en uge af sommerferien (visse steder dog også i efterårsferien). Sammen med andre friske unger tilbringes en uge på Madskolen fra mandag til fredag i det tidsrum, hvor forældrene normalt er på job. Det, der er omdrejningspunkt, er, at ungerne får viden om sund mad, kost og motion på en morsom, lærerig og aktiverende måde.

Formålet med Madskolerne er ifølge www.madskoler.dk at børnene:
– Møder produkter fra dansk landbrug
– Får værktøjer til at gøre varieret kost til et naturligt valg
– Har gode oplevelser med mad og motion
– Har det sjovt

Madglade unger får en oplevelse for livet i deres sommerferie.
Mejeribesøg, en enkelt overnatning på madskolen i gymnastiksalen, stor gallamiddag for ungernes familier og en tur for de unge kokke ud til en majsmark, hvor der blev arrangeret labyrint-løb. Ja, det var blot nogle af de uforglemmelige oplevelser, min datter fik i sin sommerferie 2008 og som sikrede en formidabel oplevelse. Et minde for livet og et meget sanseligt eventyr på alle måder.
Fem dage med forskellig morgenmad hver dag, et gennemgående tema om sunde madpakker, som vi endnu den dag i dag har glæde af alle i familien og store succesoplevelser, der gør at selv en pige på 6 år kan føle at hendes mad er en Michelin-stjerne værd.

Udover de almindelige madskoler er der to varianter: Etniske madskoler og Ungdomsmadskoler, så alle skulle meget gerne kunne finde noget der passer til deres behov.

Nønne Lønne Votborg

Kategorier: Ferieartikler